Tévéajánló – Csütörtök (12.22.)

Pótvizsga
Félix László rejtélyes tévéfilmje. Hunyadi László minden bizonnyal szerepel benne, Czető Bernát László pedig vagy a dramaturgja vagy a forgatókönyvírója volt.
Vetítik: Duna World – 11:40

Soha ne mondd, hogy soha
Vígjáték Alfred de Musset darabja nyomán, Mélanie Doutey, Gérard Jugnot és az Oscar-díjas Jean Dujardin főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia – 18:05

Kolibri kód
Az eddig forgatókönyvíróként jeleskedő Steven Knight (Gyönyörű mocsokságok, Eastern promises – Gyilkos ígéretek) első rendezésében Jason Statham egy Afganisztánt is megjárt ex-katonát alakít, akinek a semmiből kellene újra felépítenie az életét. „Leáll az ivással és a drogokkal, és beáll mosogatónak egy kínai étterembe. Hamarosan előléptetik ajtónállóvá és nem hivatalos kidobóvá. Olyan hatékonysággal dolgozik, hogy felkelti egy kínai gengszterfőnök figyelmét, aki felbérli sofőrnek és végrehajtónak.” (port.hu) (BS)
Vetítik: Film+ – 21:00

Szerepcsere
John Landis remek vígjátéka Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Jamie Lee Curtis és Denholm Elliott főszereplésével a pénz és hatalom természetéről.
Vetítik: Duna – 22:30

A nagy balhé
George Roy Hill Oscar-díjas klasszikusa két szélhámosról (Paul Newman és Robert Redford), akik meg akarnak kopasztani egy nagystílű gengsztert (Robert Shaw). További szereplők: Charles Durning, Sally Kirkland, Ray Walston, Eileen Brennan, Harold Gould, Dana Elcar, Sally Kirkland.
Vetítik: Duna – 00:40

Coogan blöffje (alias Coogan trükkje, Szökevények nyomában)
Emlékezetes humoros akciófilm egy nagyvárosba tévedő cowboyról (na jó, sheriffhelyettesről). Nem mellesleg: ez Don Siegel rendező és Clint Eastwood első közös filmje — még pár év, és berúgja az ajtót Piszkos Harry. Mellesleg: Scorsese azért nem vállalta el a Beverly Hills-i zsaru rendezését, mert úgy érezte, “Siegel már megcsinálta ugyanezt a Coogan trükkjével”.
Vetítik: Duna – 02:50

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.